Sommerhus er selvforkælelse

Ferie må der til. Og det gælder uanset, om du skal en tur i sommerhus, eller om du snarere er typen, som sætter pris på at rejse til Afrika. For vi kommer ikke uden om, at vi arbejder mere og mere og slider på os selv i en grad, der ikke altid er sundt. Her kan det hurtigt vise sig, at en ferie kan gøre noget godt både for det fysiske og mentale helbred, så du frisk og veludhvilet kan vende hjem til den krævende dagligdag.

At tage en tur i sommerhus kan være forfriskende for sjælen – men der er nogle elementer, som du skal være opmærksom på for at få det bedste ud af din ferie. Læs med her, hvor vi guider dig til en suveræn tur i sommerhus.

Danmark eller udlandet?

Når du har besluttet dig for, at du gerne vil en tur i sommerhus, skal du naturligvis beslutte dig for, om du ønsker at blive hjemme under danske himmelstrøg, eller om du tænger til at komme helt væk fra Danmark. Du kan nemlig finde sommerhuse overalt i Europa, ligesom du også kan finde sommerhuse i Danmark, der ikke nødvendigvis befinder sig på Vestkysten. På den måde får du faktisk masser af muligheder at vælge mellem.

Tag til et øde sommerhus i den svenske skove, eller lad dig rive med af de vilde bølger og det fine sand langs Vesterhavet. Eller besøg den danske østkyst, hvor vejret er mildere og vandet roligere. Disse er alle muligheder, når du skal beslutte dig for, hvor du vil holde din sommerhusferie.

Hvilket slags sommerhus skal du vælge?

Når du har besluttet dig for lokationen for din sommerhusferie, skal du tage stilling til, hvilken stand du ønsker sommerhuset har. Her kan du finde alt lige fra små hytter til kæmpestore sommerhuse, hvor der er plads til både indendørs swimmingpool og mange overnattende gæster. Det er i sidste ende et spørgsmål om temperament og ikke mindst pengepung, når dette valg skal træffes.

Men det kan bestemt også handle om, at du ikke ønsker at omgive dig med både TV og internet, nu når du endelig har muligheden for at holde ferie. Hvis du vælger et sommerhus, hvor forholdene er spartanske, får du alle muligheder for at slappe endnu mere af. Det er godt for sjælen, og det passer fint ind i en forestilling om et sommerhus som et sted, hvor sjælen kan få tiltrængt ro.

Gå på opdagelse i nærmiljøet

I stedet for at bruge tiden på at studere din telefon kan du prøve noget nyt og begive dig ud i det landskab, som omgiver sommerhuset. Hvis du eksempelvis befinder dig på Vestkysten, er der her mange muligheder for at opleve den danske natur, når den viser sig fra sin hæsblæsende side. Det kan gøre et stort indtryk og er med til bringe ro ind i sindet, når du bliver blæst godt igennem af den friske vestjyske vind.

Hvis du er en blomster- eller svampekender, kan du også finde naturens ingredienser, som du kan bruge i madlavningen. Så kan du selv eksperimentere med ny nordisk mad. Men vær forsigtig. Specielt svampene kan være giftige, så du skal vide, hvad du foretager dig. Svampejagt i skoven er desuden en god måde at være sammen med familien på.

Du og din familie er måske vant til altid at have jeres telefoner og iPads på jer. Men nu er i tvunget til at skulle forholde jer til hinanden. Det er faktisk en øvelse, som de fleste mennesker i dagens Danmark ville have godt af at prøve. For det viser sig faktisk, at der i dette samspil mellem mennesker kan opstå nye måder at se verden på – og det giver samvær og nærvær, der hjælper alle med at opnå et bedre liv.

Find ro i sindet

At komme til et sted, hvor der er ro, skulle gerne føre til, at du selv begynder at få ro i sindet. Forestil dig en aften, hvor der er tændt op i pejsen. Du har netop spist et godt måltid mad, og du føler dig i det hele taget dejligt tilpas. Denne ro forplanter sig også i dit sind, så du kan komme hjem fra ferien med fornyede kræfter i bagagen. For det er netop hele idéen med ferie. Naturligvis skal du nyde din ferie, men du skal også lære at slappe af. Det er vi nemlig ikke særligt gode til længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *