Karneval

Aalborg Karneval og de mange flotte kostumer

Karneval

Hvis du aldrig har været til Aalborg Karneval, er du kommet til det rigtige sted – og du er helt sikkert gået glip af noget. Begivenheden er en stor fest, som tiltrækker folk fra hele Danmark og resten af Norden. Dagen er kendetegnet af høj musik, godt humør og flotte kostumer. Hvis man ikke allerede har været afsted, bør man bestemt sætte kryds i kalenderen.

Hvad er Aalborg Karneval?

Aalborg Karneval har foregået siden 1983. Festen foregår normalt sidst i maj måned, så man kan lige så godt prøve at holde dagene ledige.

Man starter med at feste helt fra morgenstunden af. Her begynder man at klæde sig ud, lægge make-up og drikke lidt. I løbet af formiddagen bevæger man sig mod Aalborg centrum. Her starter Karnevalet flere steder i Aalborg, så man kan selv bestemme, hvor man gerne vil starte. Derefter går turen gennem Aalborgs gader sammen med 80.000 andre. Det er en stor fest med masser af mennesker, som er klædt ud og i godt humør. Udover de deltagende er der også mange tilskuere, som møder op for at se de flotte udklædninger og festen.

Turen gennem Aalborg kan godt tage lidt tid, da det foregår i langsomt tempo, og man hygger sig imens. Paraden slutter i Kildeparken, hvor der er arrangeret boder med mad og drikke, samt endnu mere musik. Nu er musikken dog live, da det er forskellige kunstnere, som spiller på forskellige scener. Her bliver man normalt i et par timer og hygger sig. Efter det kan man selv bestemme hvad man vil, men hvis man føler sig frisk nok, kan man fortsætte festen i Jomfru Ane Gade.

Mens man er en del af paraden, er det normalt at have en eller anden form for vogn med, som man kan opbevare sine drikkevarer og tasker i. Det er ikke tilladt at bruge indkøbsvogne, men det er mange alternativer – for eksempel kan man bruge en dekoreret barnevogn eller bygge en vogn selv.

Hvad skal du have på?

Når man tager til Aalborg Karneval, vil det være svært at finde et kostume, som ingen andre har på. Men det betyder ikke, at man ikke godt kan prøve at finde noget, som skiller sig ud.

Eftersom det foregår i maj måned, kan man godt forvente, at det vil være varmt. Man kan derfor sagtens have noget på, som er Hawaii-inspireret. Det er også et utroligt let og billigt kostume. Det kræver bare en Hawaiikæde i regnbue farver, en flot bikinitop, samt en nederdel.

Hvis man gerne vil gøre lidt mere ud af sit outfit, kan man klæde sig ud som en giraf eller en humlebi. De fungerer ved at være en heldragt, så man skal altså kun købe denne ene ting. For at pifte kostumet lidt op, kan man lægge noget flot make-up, som matcher det.

Et af de mere klassiske kostumer er et piratkostume. Disse er nemme at få fat i, og der er ingen tvivl om, hvad du forsøger at klæde dig ud som om. Sørg for at købe et sværd med, så du er helt klar til at feste.

Visum Sri Lanka

Hvordan du bestiller dit visum til Sri Lanka

Visum Sri Lanka

Hvis turen går til den naturskønne og gæstfri sydøstasiatiske østat Sri Lanka, er der visse ting, du skal have styr på inden afrejse. Blandt andet er det vigtigt, at du afhængigt af rejsens varighed får de nødvendige vaccinationer.

En anden ting, du endelig ikke må glemme, er et visum (ETA) til indrejse i Sri Lanka. Dette er altafgørende for, om du kan komme ind i landet. I denne guide kan du blive klogere på, hvordan du får fat i sådan et visum. Heldigvis er det ikke så svært, som det måske kan lyde.

Søg online på ministeriets hjemmeside

Det er i dag muligt at søge om visum online, og af denne grund findes der mange forskellige danske og udenlandske hjemmesider, du kan søge igennem. Det kan anbefales, at du søger igennem ministeriets egen ETA-bestillingshjemmeside, www.eta.gov.lk. Det tager ikke længere tid end at søge på andre sider, og så er det den billigste og sikreste løsning.

Gælder i 30 dage

Et turistvisum til Sri Lanka gælder i 30 dage, og derfor er det vigtigt at du kan fremvise din returbillet som bevis for, at du har tænkt dig at rejse hjem inden dit visum udløber. I denne forbindelse skal du være opmærksom på, at dit pas ikke må udløbe inden for 6 måneder fra din hjemrejse.

Skal bruges inden for 6 måneder

Du kan roligt bestille i god tid, da du har hele 6 måneder til at spendere de 30 feriedage i Sri Lanka efter at have modtaget dit visum. Processen med at søge om visum tager ikke lang tid, og du skal ikke vente længere end 24 timer, før du modtager det på mail.

Et almindeligt turistvisum til en voksen person koster 35 US dollars, og for børn under 12 år er det gratis.

Sådan foregår bestillingen

På ministeriets ETA-bestillingshjemmeside vælger du først dit foretrukne sprog som eksempelvis engelsk. Herefter klikker du på ‘Apply’ midt på siden, hvorefter et nyt vindue åbner. Her bliver du præsenteret for nogle betingelser, du læser igennem, inden du erklærer dig enig i dem.

Herpå klikker du ‘Tourist ETA’ og ‘Apply for an Individual’ til venstre. Den information, du herefter udfylder felterne med, skal matche med informationerne, der står i dit pas. De informationer, der står en lille stjerne ved, skal nødvendigvis udfyldes.

Ved rejseinformationerne skal du blandt andet informere om din indrejsedato samt din årsag for besøget. Tager du til Sri Lanka som turist vælger du muligheden ‘Sightseeing or Holiday’. Ved ‘Port of Departure’ oplyser du om den sidste lufthavn du befinder dig i før din rejse til Sri Lanka. Skal du mellemlande, skriver du navnet på lufthavnen, du mellemlander i.

 

Skemaets 3 sidste spørgsmål under Declaration, ‘Do you have a valid resident VISA’, ‘Are you currently in Sri Lanka and possess an ETA’ samt ‘Do you have multiple entry VISA’ skal du svare nej til.

Bekræft og betal

Til sidst klikker du ‘Confirm’ og betaler, og så er der bare tilbage at vente på, at dit nye visum Sri Lanka dukker op i din e-mail indbakke. God fornøjelse og god rejse!