Hvordan du bestiller dit visum til Sri Lanka

Visum Sri Lanka

Hvis turen går til den naturskønne og gæstfri sydøstasiatiske østat Sri Lanka, er der visse ting, du skal have styr på inden afrejse. Blandt andet er det vigtigt, at du afhængigt af rejsens varighed får de nødvendige vaccinationer.

En anden ting, du endelig ikke må glemme, er et visum (ETA) til indrejse i Sri Lanka. Dette er altafgørende for, om du kan komme ind i landet. I denne guide kan du blive klogere på, hvordan du får fat i sådan et visum. Heldigvis er det ikke så svært, som det måske kan lyde.

Søg online på ministeriets hjemmeside

Det er i dag muligt at søge om visum online, og af denne grund findes der mange forskellige danske og udenlandske hjemmesider, du kan søge igennem. Det kan anbefales, at du søger igennem ministeriets egen ETA-bestillingshjemmeside, www.eta.gov.lk. Det tager ikke længere tid end at søge på andre sider, og så er det den billigste og sikreste løsning.

Gælder i 30 dage

Et turistvisum til Sri Lanka gælder i 30 dage, og derfor er det vigtigt at du kan fremvise din returbillet som bevis for, at du har tænkt dig at rejse hjem inden dit visum udløber. I denne forbindelse skal du være opmærksom på, at dit pas ikke må udløbe inden for 6 måneder fra din hjemrejse.

Skal bruges inden for 6 måneder

Du kan roligt bestille i god tid, da du har hele 6 måneder til at spendere de 30 feriedage i Sri Lanka efter at have modtaget dit visum. Processen med at søge om visum tager ikke lang tid, og du skal ikke vente længere end 24 timer, før du modtager det på mail.

Et almindeligt turistvisum til en voksen person koster 35 US dollars, og for børn under 12 år er det gratis.

Sådan foregår bestillingen

På ministeriets ETA-bestillingshjemmeside vælger du først dit foretrukne sprog som eksempelvis engelsk. Herefter klikker du på ‘Apply’ midt på siden, hvorefter et nyt vindue åbner. Her bliver du præsenteret for nogle betingelser, du læser igennem, inden du erklærer dig enig i dem.

Herpå klikker du ‘Tourist ETA’ og ‘Apply for an Individual’ til venstre. Den information, du herefter udfylder felterne med, skal matche med informationerne, der står i dit pas. De informationer, der står en lille stjerne ved, skal nødvendigvis udfyldes.

Ved rejseinformationerne skal du blandt andet informere om din indrejsedato samt din årsag for besøget. Tager du til Sri Lanka som turist vælger du muligheden ‘Sightseeing or Holiday’. Ved ‘Port of Departure’ oplyser du om den sidste lufthavn du befinder dig i før din rejse til Sri Lanka. Skal du mellemlande, skriver du navnet på lufthavnen, du mellemlander i.

 

Skemaets 3 sidste spørgsmål under Declaration, ‘Do you have a valid resident VISA’, ‘Are you currently in Sri Lanka and possess an ETA’ samt ‘Do you have multiple entry VISA’ skal du svare nej til.

Bekræft og betal

Til sidst klikker du ‘Confirm’ og betaler, og så er der bare tilbage at vente på, at dit nye visum Sri Lanka dukker op i din e-mail indbakke. God fornøjelse og god rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *